Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японія приготувалася відбивати ракети від Північної Кореї

Середа, 10 квітня 2013, 08:34

На Корейському півострові знову зросла напруженість.

За наявними даними, КНДР завершила всі приготування для пуску балістичної ракети, яка може бути запущена в напрямку Японії.

Глава Тихоокеанського командування ЗС США адмірал Семюел Локлір підтвердив, що Пхеньян перекинув на схід КНДР для проведення пуску балістичну ракету середнього радіусу дії.

Південнокорейські ЗМІ, посилаючись на інформовані джерела у владних структурах повідомляють, що Північна Корея в найближчі години може провести відразу декілька пусків балістичних ракет різної дальності.

За даними джерел, пуски можуть бути проведені з кількох районів країни, в тому числі зі стартових позицій на сході і півдні КНДР.

Японія привела свої сили самооборони в стан повної бойової готовності на випадок нанесення Північною Кореєю ракетного удару по її території, завив міністр оборони Японії Іцунорі Онодера.

"Ми знаходимося в повній бойовій готовності з тих пір, як розмістили свої військові частини, і зберігаємо пильність", - сказав він журналістам у середу.

У свою чергу влада Китаю дала вказівку закрити для туристів кордон з Північною Кореєю в умовах напруженості на Корейському півострові, повідомили китайські ЗМІ в середу.

Разом з тим поки дозволено перетин кордону для тих, хто прямує в КНДР у справах бізнесу або з іншими діловими цілями.

Раніше КНДР погрожувала, що може завдати ракетних ударів по військових базах США в Південної Кореї, Японії і на Гуамі.

"Українська правда" за матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування