Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Луценка про другу касацію: Рішення ще більш цинічне, ніж перше

Середа, 10 квітня 2013, 12:19

Захисник екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець вважає рішення Вищого спецсуду, що відхилив касацію на другий вирок Луценку, цинічним.

Про це він заявив журналістам після оголошення ухвали, повідомляє Тиждень.

"Як можна говорити, що наші доводи безпідставні?! Не Луценко організовував стеження. Це було зроблено з дозволу суду. Луценко ж до цих заходів не мав жодного відношення", - зазначив він.

"Якби прокурор, що здійснював нагляд і суддя апеляційного суду, яка видавала дозвіл на стеження чинили б згідно з законом, жодних санкцій не було б. Це рішення більш цинічне, ніж перше", - сказав Баганець.

Він додав, що Євросуд з прав людини однозначно знайде у справах проти Луценка порушення права людини на справедливий суд, чого в свою чергу не помітив Вищий спецсуд.

"Ми бачимо, що правосуддя не існує. Судді просто зачитали рішення, які мали виправдати рішення судів попередніх інстанцій. Вони виносили рішення, не читаючи документів, не звертаючи увагу на працівників прокуратури, які здійснювали нагляд над судом, який давав дозвіл на стеження", - зазначив інших захисник Луценка Ігор Фомін.

Як відомо, у середу Вищий спецсуд з розгляду цивільних та кримінальних справ не задовольнив касаційну скаргу захисту на другий вирок Юрію Луценку, за яким його було засуджено до двох років обмеження волі.

Це рішення суду не має фактичних наслідків з урахуванням відбутого Луценком більше 2 років позбавлення волі та помилування за першим вироком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...