Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура зайнялася бійкою депутатів з "Грифоном"

Середа, 10 квітня 2013, 12:31

Прокуратура Києва проводить розслідування за фактом бійки між народними депутатами від опозиції і співробітниками спецпідрозділу "Грифон" у суді під час розгляду справи Щербаня 13 лютого.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Бійка сталася 13 лютого в будівлі Апеляційного суду Києва перед допитом свідка Ігоря Мар'їнкова у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС Києва проводить комплекс заходів щодо встановлення свідків та очевидців події.

Так, до редакції ЛІГАБізнесІнформ УБОЗ надіслав прохання надати анкетні дані журналіста, присутнього на засіданні Апеляційного суду.

Як стало відомо, подібні запити були направлені і в редакції інших ЗМІ.

Відповідно до запиту, кримінальне провадження за фактом бійки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 лютого 2013, воно було порушено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.342 Кримінального кодексу України - "опір співробітникові правоохоронного органу, державному виконавцю в ході виконання ним службових обов'язків ".

Можливе покарання - штраф від 1700 до 3400 грн. або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, на засіданні у справі Щербаня 13 лютого суддя Оксана Царевич постановила вилучити народних депутатів від Батьківщини із зали у зв'язку порушенням порядку.

Опозиціонери відмовилися добровільно залишити залу. У ході бійки один із співробітників "Грифону" був госпіталізований. Депутатів із залу силою витіснили бійці спецпідрозділу "Беркут".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування