Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор сподівається, що суди будуть рівнятися на справу Луценка

Середа, 10 квітня 2013, 13:17

Представник держобвинувачення "у справі Луценка", прокурор Сергій Пересунько вважає знаковим рішення суду для застосування законодавства в сфері захисту прав людини.

Про це він сказав журналістам у середу в Києві, коментуючи рішення суду.

"Я думаю, що це рішення є визначальним, і матиме велике значення для застосування законодавства України при дотриманні прав і свобод громадян в подальшому", - сказав Пересунько.

Відповідаючи на питання про те, якою буде реакція прокуратури, якщо Європейський суд з прав людини встановить порушення прав Луценка на справедливий суд при розгляді його справ українськими судовими інстанціями, прокурор сказав:

"Якщо будуть встановлені якісь порушення при розгляді даних кримінальних справ українським судом, то в залежності від цих порушень і їх важливості, і можливості усунути їх, законодавством України передбачена спеціальна процедура розгляду цієї кримінальної справи", - сказав він.

"І відповідно до цієї процедури це може розглядатися або не розглядатися (перегляд рішень Вищого спецсуду Верховним судом після винесення позитивного для Луценка рішення ЄСПЛ)", - додав він.

Як відомо, у середу Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ не задовольнив касаційну скаргу захисту на другий вирок Юрію Луценку, по якому він був засуджений до двох років обмеження волі.

Це рішення суду не має фактичних наслідків з урахуванням відбутого Луценко більше 2 років позбавлення волі та помилування за першим вироком.

Захист Луценка назвав це рішення більш цинічним, ніж перше.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування