Політолог: "Будь-який референдум - колективний урок безсилля "

Середа, 10 квітня 2013, 17:42

Референдум піднімає політичну температуру в країні, тому незалежно від питань, які будуть винесені на нього, - це проблема для влади.

Таку думку в коментарі "Фокусу" висловив директор Соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко

"Будь-який референдум - колективний урок безсилля і тримісячник ненависті до влади. Можна проводити засідання парламенту поза стінами Верховної Ради, можна не пускати депутатів і журналістів на засідання Кабміну, але не можна засекретити таке публічне масове явище, як референдум, політична температура в країні обов'язково підніметься" , - сказав політолог.

"Поки політики та журналісти зосередилися на тому, що референдум - це початок авторитаризму. Це правильно. Але це і великий головний біль для майбутнього кандидата в президенти Януковича", - підкреслив Віктор Небоженко.

Експерт також впевнений, що референдум буде не на користь влади, незалежно від того, які питання будуть винесені на нього. Крім того, за його словами, плебісцит має опосередковане відношення до змін Конституції.

"Будь-який референдум - це початок якогось переходу до федералізму, зміни територіально-адміністративного устрою, а не зміна Конституції. При нормальному парламенті Конституцію у дві сесії можна змінити", - пояснив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування