Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путіна у Фінляндії зробили злочинцем через "нічних вовків"

Четвер, 11 квітня 2013, 09:05

Фінська поліція внесла ім'я президента Росії Володимира Путіна в секретний список розшукуваних злочинців

За даними Associated Press, Путіна помістили в цей список за його контакти з членами байкерського клубу "Нічні вовки", однак сам президент Росії в ніяких злочинах у Фінляндії не підозрюється.

Як відзначає агентство, теоретично главу російської держави могли б заарештувати на кордоні з Фінляндією, якби його ім'я звідти не забрали.

Пізніше поліція вибачилася й заявила,  що помилково включила президента Росії в список.

Прес-секретар національного управління поліції Робін Лардот заявила журналістам, що даний запис у реєстрі був помилкою, і ім'я Володимира Путіна незабаром вилучили зі списку.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії, у свою чергу, передав свої "щирі вибачення" президенту Росії за помилковий запис.

Генпрокуратура Фінляндії вивчає питання, чи порушувати кримінальне розслідування у зв'язку з помилковим занесенням Путіна в секретний список розшукуваних злочинців.

За словами заступника державного обвинувача Йорми Калске, рішення про початок слідства поки не прийняте, воно може з'явитися вже в четвер.

За даними директора поліції Робіна Лардо, ім'я Володимира Путіна було занесене в поліцейський регістр два тижні тому.

У свою чергу президент Росії Володимир Путін з іронією постаився до внесення його імені поліцією Фінляндії в секретний "чорний список" злочинців, повідомив у коментарі "Коммерсант-FM" його прес-секретар Дмитро Пєсков.

"Це не вимагає якоїсь відповіді. Наскільки ми знаємо, фінська сторона сама вчасно цю помилку виявила. Там ведеться відповідна перевірка, тому я не думаю, що тут потрібні якісь додаткові дії. Фіни самі вже відреагували й принесли свої вибачення", — цитує "Комерсант-FM" Пєскова.

За матеріалами Газета.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування