Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличку не подобається, коли посаду мера вважають трампліном на президента

Четвер, 11 квітня 2013, 13:19

Лідер УДАРу Віталій Кличко заявляє, що йому не подобається, коли посаду мера Києва називають стартом для президентської кампанії.

Про це він Кличко сказав в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

"Мені не подобається, коли про посаду мера говорять лише як про трамплін у боротьбі за президентське крісло.  Бо це в першу чергу говорить про те, що ігнорують киян. Бути мером столиці – дуже важливе і відповідальне завдання. Ці два питання не можна об’єднувати", - заявив він.

Крім того, відповідаючи на питання, чи розглядає він можливість балотування на виборах мера Києва, Кличко сказав, що ім'я єдиного кандидата не потрібно називати до призначення дати виборів.

"Спершу має бути названа дата виборів… Найважливішим місцем дій битви за Київ зараз є парламент, щоб була названа дата виборів. Спершу треба виграти битву там", - зазначив він.

Торкаючись питання відносин України і ЄС, Кличко заявив, що не вірить в те, що влада зможе виконати вимоги ЄС до травня.

"Я хотів би відповісти на це питання ствердно, але не можу. Зміна курсу просто неможлива. Система створена таким чином, що може тільки відтворювати авторитаризм", - зазначив він.

"Але до зміни правителя їх треба змусити прислухатися до суспільства та опозиції і вживати заходів, необхідних для європейського майбутнього нашої країни", - сказав він.

"Європейська інтеграція – не вулиця з одностороннім рухом. Звичайно, ми хотіли б, щоб ЄС і Німеччина приділяли Україні більше уваги. Але ми повинні визнати, що наші сьогоднішні управлінці не хочуть взяти на себе зобов'язання щодо принципів об'єднаної Європи, демократії та реформ. На цей шлях не ступити без рішучих, чітких кроків з боку України у напрямку Європи", - підкреслив Кличко.

Як відомо, раніше депутати від Батьківщини, в тому числі і Арсеній Яценюк пропонуючи Кличку йти на вибори мера Києва, говорили, що це гарний стартовий майданчик для президентської кампанії.

Українська правда, Тиждень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування