У Херсоні відремонтували аеропорт, в який ніхто не літає

Четвер, 11 квітня 2013, 16:50

10 квітня відбулося урочисте відкриття реконструйованого аеропорту у місті Херсон.

За словами голови ХОГА Миколи Костяка, новий аеровокзал після ремонту і переобладнання увійшов до десяти кращих аеропортів країни, повідомляє Avianews.

"Це ціла виробнича система, що складається з аеродромного, аеровокзального і наземного комплексів. За одну годину тут обслуговуватимуть до 400 пасажирів", - зазначається у повідомленні.

 
 
 
 Фото "Херсонские вести"

Окрім будівель відремонтована і злітно-посадочна смуга завдовжки 2,5 км, магістральні і допоміжні рульові доріжки, комплекс радіотехнічних споруд, засобів забезпечення польотів, що дозволяє приймати літаки вагою до 60 тонн, типу Boeing – 737, Airbus – 319/320/321, ТУ- 154, ТУ- 134, ЯК- 42, Ан- 24/26/12/148, а також гелікоптери усіх типів.

Вже отриманий акт землекористування, свідоцтво про реєстрацію, яке занесене в Держреєстр цивільних аеродромів України, затверджена Інструкція по здійсненню польотів на аеродромі "Херсон". Проведена сертифікація аеродрому і його служби авіаційної.

"Єдина проблема влади – на даний момент жодна авіакомпанія не виявила бажання літати до Херсону", - пише видання.

Але, як запевнив усіх присутніх на відкритті аеропорту депутат Володимир Сальдо, "був би аеропорт, а бажаючі літати завжди знайдуться".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...