Генпрокуратура назвала 10 найбільших хабарів за минулий рік

Четвер, 11 квітня 2013, 17:29

Найбільша сума хабара, яку задокументували правоохоронці 2012-го року в Україні, склала 11 мільйонів доларів.

Таку інформацію надала Генпрокуратура у відповідь на інформаційний запит Тиждень.ua.

1. У Києві один із директорів Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України та його підлеглий упродовж листопада 2011 року - березня 2012 року вимагали від представника приватного товариства $11 млн. за сприяння у підготовці та підписанні договору оренди держмайна – цілісного комплексу площею 2 тис. 290 кв м у Києві. Вони отримали 800 тис. грн та $250 тис., проте цим не задовольнилися.

2. Голова однієї з райдержадміністрацій Херсонської області та працівник СБУ отримали хабар у розмірі майже 7 млн. грн. за надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та за прийняття рішення про передачу земельної ділянки площею 24 га у власність.

3. Начальник Головного управління агропромислового розвитку Донецької облдержадміністрації одержав хабар у розмірі 1 млн 465 тис. грн.

4. Голова однієї  з районних державних адміністрацій Тернопільської  області вимагав 80 тис. євро в обмін на "підписання розпорядження про надання дозволу на розробку проекту відведення землі".

5. Голова апеляційного суду однієї з областей отримав $100 тис. за незаконний вплив на розгляд суддями апеляційного суду Херсонської області апеляційної скарги. Стільки ж вимагав голова однієї з селищних рад Золочівського району Харківської області за сприяння в отриманні у власність 2 земельних ділянок.

6. Незаконно орендувати за  $70 тис. у Криму судна, які належать ДП "Чоразморшлях", хотів дозволити начальник одного з державних підприємств "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційного управління водних шляхів".

7. Одразу декілька чиновників на Львівщині вимагали $56 тис.за дозвіл ради на складання проекту землеустрою щодо відведення ділянки та у подальшому передачу у приватну власність земельної ділянки площею 0,51 га. Секретар земельної комісії однієї з сільрад, депутати й голова цієї ради отримали $40 тис, але вимагали решту хабара.

8. Сільський голова Новомосковського району Дніпропетровської області отримав $5 тис. за згоду та підписання договору про надання послуг з очистки водоймища на території району. А начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій однієї зі РДА Дніпропетровщини отримав $50 тисза підписання договору про надання послуг з очистки водоймища.

9. По $50 тис. вимагали голова РДА у Волинській області (за сприяння у відведенні земельної ділянки площею 2 га), а також суддя одного з райсудів у Київській області та помічник адвоката (за винесення позитивного рішення у цивільній справі).

10. Слідчий одного з управлінь ГУ МВС у Київській області, заступник начальника одного з міжрайонних відділів УБОЗ ГУ МВС у Київській області і старший слідчий прокуратур Ірпеня отримали $40 тис. "за не притягнення особи до кримінальної відповідальності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування