Десятки співробітників газети Ахметова пішли до свого колишнього головреда

Четвер, 11 квітня 2013, 21:11

Кілька десятків співробітників газети "Сегодня" перейшли в нову щоденну газету "Вісті".

Про це "Українській правді" повідомив колишній головний редактор "Сегодня" Ігор Гужва, який тепер запускає газету "Вісті".

Раніше ЗМІ повідомили про те, що 52 журналісти пішли з газети "Сегодня", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, у новий проект Гужви.

"Я зараз точно не можу сказати, скільки саме людей з газети "Сегодня" перейшли. Дійсно, значна частина колективу перейшла у мій новий проект. Цей процес тривав з кінця лютого і до нині", - зазначив Гужва.

"Я думаю, що це кілька десятків співробітників видання, і журналістів, і співробітників комерційних служб", - додав він.

"Я бачив коментарі, що це (перехід співробітників "Сегодня") – якісь мої особисті справи. Насправді, та частина команди, яка пішла зі мною, та частина команди, яка лишилася, як і раніше ми вважаємо себе товаришами і підтримуємо чудові стосунки", - зазначив екс-редактор "Сегодня".

Гужва також заявив, що його новий проект – щоденна газета "Вісті", яка має вийти після травневих свят. "Це буде щоденна громадсько-політична газета формату General Interest. Вона буде переважно безкоштовно. Ми беремо за основу формат безкоштовних видань, який успішно зарекомендував себе на Заході... Ця ніша вільна після кризи", - додав він.

Відповідаючи на питання, хто виступив інвестором нової газети, Гужва сказав: "Я можу сказати, що видавцем газети "Вісті" є ТОВ "Вісті мас-медіа", власником якого є фізична особа Гужва Ігор Анатолійович, тобто я. Проект розвивається на позикові кошти".

Як відомо, 8 грудня 2011 року колектив видання "Сегодня" на чолі з Ігорем Гужвою звинуватив гендиректора Олену Громницьку у здійсненні цензури і відмовився працювати під її керівництвом.

17 січня 2012 року наглядова рада "Сегодня Мультимедиа" за результатами службової перевірки оголосила, що Гужва звільнений у зв'язку з його незгодою з підходами наглядової ради до подальшого розвитку компанії.

Сам Гужва заявив, що реальна причина його звільнення - опір спробам ввести цензуру у виданні. Того ж дня відбулося звільнення за власним бажанням Громницької.

Навесні 2012 року Гужва обійняв посаду шеф-редактора російської газети "Московские новости".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування