Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові перед акцією опозиції обійшлося без нічних провокацій

П'ятниця, 12 квітня 2013, 08:31

Жодних спроб скоїти акт вандалізму щодо пам'ятника Леніну на площі Свободив Харкові в ніч на п'ятницю, 12 квітня, не відбувалося.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Міліція чергувала. Все спокійно", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, раніше депутати Арсен Аваков від Батьківщини й Ігор Швайка від "Свободи" заявили, що влада готує провокації напередодні акції "Вставай, Україна!" у Харкові й у ніч на п'ятницю молоді люди спортивної зовнішності, які будуть використовувати атрибути "Свободи", скоять акт вандалізму щодо пам'ятника Леніну на пл.Свободи.

"Ми заявили в прокуратуру й вимагаємо реакції. У нас є прізвища й факти", - сказав Аваков.

Він підкреслив також, що запланований в рамках опозиційної акції хід від пл.Рози Люксембург до площі Руднєва й мітинг перед апеляційним судом Харківської області відбудуться, незважаючи ні на що.

Опозиційна акція "Вставай, Україна!" у Харкові планується на12 квітня, у день, на який призначено чергове засідання суду в справі відносно екс-прем'єра Тимошенко, яку обвинувачують у зловживаннях корпорації ЄЕСУ.

Колона учасників акції протесту на чолі з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнібоком і Віталієм Кличком.

У четвер Харківський окружний адмінсуд частково задовольнив адміністративний позов Харківської міськради й виніс постанову про обмеження права на свободу зібрань" шляхом заборони масової акції, мітингу з ходом".

Раніше міський голова Харкова Геннадій Кернес заявляв, звертаючись до членів "Свободи" про те, що не допустить зносу пам'ятника Леніну в Харкові.

"Я запрошую вас у Харків на площу Свободи, де стоїть пам'ятник Леніну. І якщо ви тільки спробуєте його зламати, я вам як харківський міський голова говорю: я вам зламаю дві руки й дві ноги, щоб ви більше ніколи цим не займалися", заявив Кернес в ефірі "Шустер Live".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування