Рибак пропонує парламентам "хартію безвізової Європи"

П'ятниця, 12 квітня 2013, 11:29

Голова Верховної Ради Володимир Рибак пропонує парламентам європейських країн розробити Хартію безвізової Європи.

Це дозволить відмовитися від обмежень для громадян європейських країн при пересуванні по континенту, сказав він у п'ятницю на міжпарламентській конференції у Санкт-Петербургові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Залишається нереалізованим головний для європейців привілей – вільне переміщення наших громадян без віз і інших обмежень. Проблема віз залишається найбільшою перешкодою на шляху усунення розділових ліній у Європі", - зазначив Рибак.

"Для цього пропонуємо розглянути можливість розробки проекту за участю ПАРЄ, Міжпарламентської асамблеї (СНД) і національних парламентів Хартії безвізової Європи", - сказав спікер Верховний Ради.

Він зазначив, що кілька років тому України в односторонньому порядку скасувала візи для громадян Євросоюзу. Позитивний ефект від цього рішення був помічений при проведенні чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

"Ми високо цінуємо зустрічні кроки наших найближчих сусідів, але цих заходів недостатньо, питання має бути вирішене комплексно в масштабах усієї Європи", - наголосив Рибак.

На його думку, зняття візових бар'єрів у Європі призведе до вдосконалення принципів економічної співпраці між країнами ЄС і Україною, повідомляють "Українські новини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...