Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Свободі" припускають, що Банкова підіграє проекту Луценка

П'ятниця, 12 квітня 2013, 14:02

Депутат від "Свободи" Юрій Михальчишин не виключає, що нову партію за участю Юрія Луценка можуть підтримати й у владі.

Про це він сказав в інтерв’ю "Главкому", відповідаючи на запитання про перспективу створення нової політичної сили Луценком, Стецьківим, Філенком "та іншими".

"Якщо цьому посприяють зацікавлені сили, таку партію створити надзвичайно просто. І я не виключаю, що такі сили знайдуться", - сказав Михальчишин.

На запитання, чи у владі, в тому числі, він відповів: "Безперечно".

А на уточнення, чи він не виключає, що новий політичний гравець ненароком буде підігрувати Банковій, "свободівець" відповів:

"Не виключаю. Опосередковано це насправді може статися".

Михальчишин також висловив враження, що "частина депутатів фракції "Батьківщина" перебуває в пошуку інших орієнтирів, аніж чинне керівництво фракції".

"Для них ані Арсеній Яценюк, ані Олександр Турчинов, ані Андрій Кожем’якін не є достатньо авторитетними, харизматичними та перспективними керівниками в контексті їхніх власних політичних амбіцій, кар’єрних прагнень і політичних установок", - сказав він.

На його думку, це середовище "може переорієнтуватися на інші центри тяжіння", і одним з таких може стати середовище навколо Юрія Луценка та його побратимів.

"Не виключаю, що знайдуться охочі підкріпити ці починання фінансовим ресурсом", - сказав "свободівець".

"Думаю, частина депутатів, що буде відходити від середовища "Батьківщини", можуть співпрацювати з Луценком і в форматі його перебування за межами парламенту. Для них це навіть може бути моральним виправданням – мовляв, вони не полишають лави опозиції, а просто переорієнтовуються на інших її лідерів", - додав він.

Водночас, Михальчишин упевнений, що електорат "Свободи" політсила Луценка не "відкусить".

"Після того, що Юрій Луценко заявляв 2007-го року про свою досить неординарну оцінку ролі Української повстанської армії і національно-визвольного Руху, його шанси на електоральному полі "Свободі" рівні нулю", - заявив "свободівець" і додав, що "Свобода" за потреби нагадає суспільству висловлювання Луценка про її героїв.

На думку Михальчишина, "об’єктом впливу нової політичної сили стане частина електорату "Батьківщини" і також невелика частина націонал-демократичного електорату, який раніше орієнтувався на середовище "Нашої України" – і акцент буде на "вуличну масову роботу".

"Буде намагання створити таку вуличну силу, яка виглядатиме переконливіше, ніж теперішня Об’єднана опозиція і сьогоднішня акція "Вставай, Україно!", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...