Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Показ мод дружини партнера Януковича у метро коштував 153 тисячі

П'ятниця, 12 квітня 2013, 14:46

За організацію показу колекції одягу дружини бізнес-партнера Олександра Януковича Олени Мігдісової "Київський метрополітен" отримав 153 тисячі 644 гривні.

Про це йдеться у відповіді заступника голови КМДА Анатолія Голубченка на звернення депутата від "Батьківщини" Олександра Дубового, повідомляє прес-служба партії.

 "… вартість оплати послуг є договірною... До розрахунку договірної ціни входить сумарна калькуляція прямих та накладних витрат, понесених підрозділами підприємства на виконання підготовчих робіт та під час проведення заходу, а саме: тривалість роботи рухомого складу на лінії, кількість поїздів, інших технічних засобів, кількість працівників метрополітену, залучених до проведення заходу, вартість витратних матеріалів (в тому числі електроенергії), затрачених на проведення заходу, здійснення технічного нагляду працівниками метрополітену тощо", - йдеться у відповіді.

 

Голубченко зазначив, що для кожного окремого заходу вартість наданих послуг розраховується окремо.

Водночас, КМДА не надало відповіді на інші запитання у зверненні, зокрема: на яких умовах та на підставі якого документального рішення до охорони показу мод Мігдісової на станції метро "Львівська брама" залучалися співробітники правоохоронних органів; чи проводилися співробітниками Державної автомобільної інспекції заходи з обмеження руху на прилеглих вулицях під час згаданого показу.

У свою чергу Дубовой сумнівається, наскільки обґрунтованою є сплачена сума у 153 тисячі 644 гривні.

"Контролюючі органи мусять перевірити, чи реально сплачені ці кошти, яким чином вони були розраховані, чи не існує корупційної складової з огляду на те, що пані Мігдісова раз за разом отримує вільний доступ для свої показів до режимних об’єктів, таких як вертолітний майданчик на Парковій алеї чи метрополітен. Проте навряд чи керівник Міністерства доходів і зборів, який входить до обойми молодих Януковичів, захоче перевіряти шоу-акції, що проводить для своєї дружини-модельєра бізнесмен з цієї ж групи", - сказав Дубовой.

Раніше на запит "Української правди" у Київському метрополітені відповіли, що не можуть розголошувати вартість показу "на підставі вимог закону про доступ до публічної інформації", оскільки фінансування показу відбувалося не за державний кошт і бюджетні кошти не витрачалися на його проведення".

Як відомо, показ Мігдісової відбувався на не введеній в експлуатацію станції "Львівська брама", куди гостей заходу відвіз спеціальний потяг. Через подію вхід звичайних пасажирів у метро було тимчасово обмежено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування