Суд не захотів без Тимошенко розбиратися далі з ЄЕСУ

П'ятниця, 12 квітня 2013, 16:30

Київський райсуд Харкова переніс на 23 квітня розгляд кримінальної справи за обвинуваченням Юлії Тимошенко в зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ.

Відповідна постанову зачитав на засіданні головуючий суддя Костянтин Садовський, повідомляють "Українські новини".

"Суд ухвалив вважати неможливим розглядати справу за відсутності підсудної Тимошенко Юлії Володимирівни та її захисника", - заявив Садовський і оголосив перерву у засіданні суду до 10:00 вівторка, 23 квітня.

Засідання суду тривало близько 17 хвилин.

У ході його представник держзвинувачення заявив про неможливість розгляду справи за відсутності обвинувачуваної.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що захист наполягає на закритті справи у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину.

Садовський заявив, що всі клопотання суд розгляне на відповідній стадії судового процесу.

За словами Власенка, наступне засідання суду має відбутися одразу після затвердження рішення, чи продовжувати місію Кокса-Кваснєвського.

"Ілюзія, що у нас почало вирішуватися питання політв'язнів розвіюється. У нас продовжуються порушення їхніх прав, при чому в брутальній формі", - сказав він, цитує кореспондент "Української правди".

Як відомо, Київський районний суд Харкова провів уже 18 засідань у справі за обвинуваченням Тимошенко у зловживанні на посаді керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України" на 12 квітня.

Тимошенко звинувачують у організації приховання валютного виторгу, організації кількаразового ухиляння від сплати податків на загальну суму понад 16 млн гривень, розкрадання й замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування більше 25 млн гривень ПДВ, службової підробки й замаху на розтрату 405,5 млн доларів засобів державного бюджету.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, яка займалася імпортом природного газу, з 1995 до 1997 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування