Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що може балотуватися в президенти. Але не хоче

Субота, 13 квітня 2013, 15:57

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що має право балотуватися на посаду президента.

"Як мені пояснили юристи, я маю право балотуватися на посаду президента, але не маю такого наміру", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Смішно: я не можу бути керівником підприємства будь-якої форми власності, але можу бути керівником усієї країни. Можу, але не хочу. Я не маю наміру ставати четвертим, десятим чи першим лідером опозиції. Я нічого не планую очолювати, навіть мозкового центру, про який казав. Але готовий докласти максимум зусиль до його якнайшвидшого створення та повноцінної роботи, оскільки вважаю це головним завданням країни на сьогодні", - додав Луценко.

За його словами, країні зараз потрібна не нова партія, не "ще одна піраміда з вождем на вершині", а круглий стіл, що передбачає рівність учасників. "І не мені, а всім нам вирішувати, де цей стіл поставити і хто за ним має сидіти", - сказав екс-міністр.

"Розмови про те, що Луценко, опинившись на волі, почне змінювати опозиційний рельєф, — від лукавого. Я не маю наміру змінювати рельєф опозиції, зате я відчуваю в собі сили взяти участь у зміні геометрії політики. Я не планую створювати опозицію до опозиції, в чому провокатори від влади взялися звинувачувати мене зразу ж після виходу на волю", - додав він.

Луценко зазначив, що регіонали використають його ім'я у своїх інтригах, зокрема в боротьбі проти Арсенія Яценюка.

"Вони, наскільки розумію, розпочали активну фазу плану його (Яценюка – УП) повалення і нав'язують розмови про розкол. Розколу не буде", - запевнив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування