Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія опублікувала свій аналог "списку Магнітського" для американців

Субота, 13 квітня 2013, 19:55

МЗС Росії в суботу опублікував список із 18 американських громадян, яким закрито в'їзд до Росії, у відповідь на п'ятничну публікацію Вашингтоном "списку Магнітського".

"На відміну від американського, сформованого довільно, до нашого списку включені, в першу чергу, ті, хто причетний до легалізації тортур і безстрокового утримання ув'язнених в спецв'язниці Гуантанамо, до арештів і викрадань російських громадян в третіх країнах, зазіхань на їхнє життя і здоров'я" , - йдеться в коментарі офіційного представника відомства Олександра Лукашевича, передає Бі-Бі-Сі.

У списку на сайті російського МЗС згадані екс-командувачі базою ВМС США в Гуантанамо Джеффрі Міллер і Джеффрі Харбесон, а також колишній керівник апарату віце-президента США в 2005-2008 роках Девід Еддінгтон та агент ФБР Грегорі Коулман.

До "списку Гуантанамо" також увійшли судді, слідчі, члени мін'юсту і агенти спецслужб, причетні до кримінального переслідування і засудження на тривалі терміни російських громадян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка.

У "списку Гуантанамо" є частина, яка не була оприлюднена. Про це агентству ІТАР-ТАРС повідомив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

"У списку, який діє відповідно до законодавства, є й закрита частина. Про її існування американцям відомо. В цьому немає нічого нового", - сказав він.

У той же час, Держдепартамент США також підтвердив, що крім відкрито опублікованого "списку Магнітського" існує і його закрита частина.

"Я можу підтвердити, що відповідно до законодавства існує і закритий список", - заявив на спеціальному брифінгу, присвяченому публікації списку, не названий представник держдепу.

Повідомлення про брифінг розміщено на сайті американського зовнішньополітичного відомства, передає Інтерфакс.

"Оскільки ця частина списку є закритою, я не можу повідомити ані про його чисельність, ані назвати тих, хто до нього включений, але ми вважали своїм обов'язком поінформувати конгрес про деталі, що ми і зробили", - сказав він.

Як повідомлялося, в п'ятницю Мінфін США опублікував відкриту частину "списку Магнітського", до якого увійшли 18 осіб. Їм буде заборонено в'їзд до США, ведення бізнесу на території Сполучених Штатів, їх активи там будуть заморожені.

Ніхто з високопоставлених російських чиновників до відкритої частини списку не потрапив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...