Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" приготували опозиції покарання за блокаду

Понеділок, 15 квітня 2013, 11:27

На голосування парламенту в четвер може бути винесено питання компенсації депутатами збитків від блокування трибуни Верховної Ради.

Відповідну ініціативу висунув "регіонал" Володимир Олійник, зареєструвавши в п'ятницю законопроект про внесення змін до ст. 47 закону "Про регламент", пише Комерсант-Україна.

"Законопроектом пропонується надати право голові Верховної ради звертатися до суду з вимогою про відшкодування збитків депутатами, які беруть участь у блокуванні трибуни. Ця сума становить до 2 млн грн на день - до неї входять зарплата народних депутатів і співробітників апарату Ради, які прийшли на роботу", - заявив Олійник.

Цим законопроектом також пропонується не нараховувати зарплату депутатам, що перешкоджають роботі парламенту.

"Якщо учасники блокування відмовляться компенсувати встановлений судом збиток, на їх майно може бути накладено арешт", - зазначив депутат.

У свою чергу в опозиції назвали ініціативу ПР "спробою переломити депутатів через коліно" і запевнили, що матеріальна відповідальність не стане для них перешкодою.

"Ми не від хорошого життя блокуємо парламент. А від того, що більшість порушує права громадян. У більшості хочуть переламати нас через коліно, але на будь-яку таку дію завжди буде протидія", - заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Сас.

За його словами, законопроект Олійника не відповідає Конституції.

"Це спроба використати судову гілку влади як інструмент впливу на народних депутатів", - підкреслив Сас.

"Якщо треба, ми будемо вдаватися і до більш радикальних заходів, ніж блокування, - підемо в народ і закличемо людей як єдине джерело влади забрати владу собі", - пообіцяв депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк.

За словами Олійника, у понеділок на засіданні фракції ПР він представить законопроект своїм соратникам.

"У середу документ може розглянути комітет з питань регламенту, а вже у четвер - сесійна зала", - зазначив він.

У Компартії заявили, що підтримують ініціативу ПР.

"Безумовно, що витрати, які йдуть на роботу парламенту, має хтось покривати. Логічно, що це мають бути винуватці блокування, тому така ініціатива буде підтримана нашою фракцією", - запевнив депутат Олександр Голуб.

Як відомо, раніше Олійник вже пропонував надати Вищому адміністративному суду право позбавляти депутатів мандату за блокування трибуни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування