Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв визнав жахливу ситуацію з водою

Понеділок, 15 квітня 2013, 13:31

Близько 37% водопровідних мереж – у аварійному та занедбаному стані, а втрати води в системах водопостачання – майже 30% і постійно зростають.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв у коментарі з нагоди Дня довкілля, який відзначається в Україні кожну третю суботу квітня, повідомляє РНБО.

У незадовільному стані, констатував він, знаходиться і більшість децентралізованих об'єктів водопостачання – бюветів і колодязів, а артезіанські води в багатьох регіонах України вимагають додаткового очищення.

За словами Клюєва, хоча порівняно з 1980-ми роками Україна більш ніж удвічі зменшила обсяг використання води, через низьку якість очищення стічних вод рівень забруднення водойм не зменшується.

Секретар РНБО підкреслив необхідність прискорення впровадження нових технологій та обладнання для очищення води. Також, сказав він, потрібно вживати додаткових заходів з очищення зливових і шахтних вод.

Клюєв констатував, що в останні десятиліття все більше бракує прісної води, виснажуються у забруднюються її джерела. У результаті падає якість питної води, зростає потенційна загроза виникнення надзвичайних ситуацій, погіршується епідеміологічна ситуація.

Секретар РНБО зазначив, що до 2010 року ця сфера фінансувалася вкрай незадовільно, а у 2011 році була кардинально оновлена державна цільова програма "Питна вода України", яка стала генеральним планом модернізації галузі до 2020 року.

Однак однією з ключових проблем є дефіцит фінансування на модернізацію систем водопостачання, водовідведення та інших гідротехнічних споруд, сказав Клюєв.

Він також вважає за необхідне посилити відповідальність за порушення вимог законодавства з питань забезпечення якості водних ресурсів та питної води.

"Через відсутність належного реагування допускається велика кількість порушень в межах водоохоронних зон та прибережних смуг – такі землі надають у тимчасове користування та у приватну власність, на них навіть виникають несанкціоновані звалища", - сказав Клюєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...