Голова ДПтС: Буде згода Тимошенко - буде етапована

Понеділок, 15 квітня 2013, 14:31

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко може бути доставлена до суду у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня у випадку її згоди.

Про це заявив голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як і в попередніх випадках, до відома начальника установи доведено, що вона викликається на засідання суду. Буде згода – буде етапована", - сказав він.

"Якщо є згода, то, будь ласка, надається транспорт, відбувається етапування", - наголосив голова ДПтС.

Лісіцков також запевнив, що для лікування Тимошенко надані всі умови й можливості.

"9 травня буде практично рік як Юлія Тимошенко перебуває в лікарні. Я не лікар і не можу коментувати діагноз, можу сказати лише те, що той, хто хоче лікуватися й прагне одужати – досягає цієї мети. Усі можливості для лікування ми надали", - сказав він.

Крім того, Лісіцков сказав, що ДПтС планомірно поліпшує умови утримання засуджених жінок у місцях позбавлення волі.

"Протягом останніх років багато чого зроблено в напрямку поліпшення умов утримання засуджених, особлива увага приділяється установою для утримання жінок і неповнолітніх", - заявив він.

За словами голови ДПтС, на сьогодні кожна з 13 установ для виконання покарань для засуджених жінок відповідає санітарним нормам і правилам, створюються необхідні умови для соціальних особливостей жінок, збереження й розвитку її основної соціальної функції – материнства.

"Протягом 2011 року у в'язницях народило 40 жінок, у 2012 році - 41 жінка. При виправних колоніях для жінок в Одесі й Чернігові функціонують дитячі будинки, у яких перебувають 90 дітей у віці до 3 років", - зазначив Лісіцков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування