Українці-марафонці не постраждали від вибухів у Бостоні

Вівторок, 16 квітня 2013, 13:39

Усі 6 українців, які брали участь у марафону в Бостоні, за попередніми даними, встигли завершити дистанцію до вибухів.

Міністерство закордонних справ України намагається зв'язатися з українцями-учасниками марафону в Бостоні, повідомив в. о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс УНІАН.

"Враховуючи різницю в часі, протягом сьогоднішнього дня наші дипломати будуть зв'язуватися з ними, щоб дізнатися, як вони себе почувають", - сказав він.

Перебійніс ще раз підтвердив, що на даний час українців немає серед загиблих і постраждалих внаслідок вибухів у Бостоні.

Шестеро українців взяли участь у Бостонському марафоні 15 квітня - Василь Боков, Андрій Філ, Алла Камердинер, Валентина Хамайко, Сергій Шумко та Андрій Оністрат. 

За попередніми даними, всі вони встигли завершити дистанцію до вибухів.

Андрій Оністрат – голова правління Банку Національний кредит і відомий триатлет і марафонець – на своїй сторінці в мережі Facebook написав: "Пішов з місця вибуху за 9 хвилин до події. Чекав Валю. Зрозумів, що вона закінчила і я розминувся з нею. Доля!".

Пізніше Андрій і Валентина вийшли у прямий ефір телеканалу 1 +1, де розповіли, що за їх відомостями всі українці цілі та неушкоджені.

Голова оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитро Черницький також заявив, що ніхто з українських бігунів, які брали участь у Бостонському марафоні, не постраждав від вибухів.

"На щастя, вони (учасники з України) не постраждали", - цитує "Інтерфакс-Україна" прес-реліз Київського міжнародного марафону.

Як повідомлялося, 15 квітня два вибухи з інтервалом у 12 секунд прогриміли у Бостоні під час міжнародного марафону. Загинули троє людей, постраждали 144, стан 17 з яких оцінюється як критичний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування