Названо причини пожежі на Вуглегірській ТЕС

Вівторок, 16 квітня 2013, 21:24

Комісія зі спеціального розслідування з'ясувала обставини та причини нещасного випадку, що стався 29 березня на Вуглегірської ТЕС ПАТ "Центренерго".

Як повідомляє прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у вівторок, основною організаційною причиною нещасного випадку стало порушення технологічного процесу, що призвело до розгерметизації системи пилеприготування під час роботи вугільного млина.

Супутніми причинами нещасного випадку стали теж організаційні причини: невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових обов'язків.

Зараз на Вуглегірської ТЕС ведуться роботи з розбору завалів і демонтажу устаткування, пошкодженого аварією.

"Всім постраждалим вручені акти за формою Н-1 і надано матеріальну допомогу від адміністрації та профспілкового комітету Вуглегірської ТЕС "Центренерго". Вирішуються соціальні питання, порушені сім'єю загиблого", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Рідні загиблого отримали страхові виплати (одноразова допомога) від Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Матеріальний збиток, заподіяний аварією, буде з'ясований після розбирання завалів і демонтажу пошкодженого аварією обладнання.

Як відомо, пожежа на Вуглегірській ТЕС почалася із займання вугільного пилу в обладнанні другого блоку станції вдень 29 березня, потім вогонь поширився на дах будівлі енергоблоку, трансформатори, інше обладнання.

Пожежу на ТЕС було ліквідовано рано вранці 30 березня.

В результаті пожежі на Вуглегірської ТЕС знищені чотири енергоблоки, загинула одна людина і п'ятеро постраждали. Попередня причина пожежі - порушення герметичності системи подачі вугільного пилу і її загоряння.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький повідомив, що робота Вуглегірської ТЕС буде відновлена ​​повністю, але про терміни поки говорити рано. У місті відновлено подачу води і газу, але немає теплопостачання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування