Янукович нарешті прокоментував акції під Межигір'ям

Середа, 17 квітня 2013, 17:49

Президент Віктор Янукович вважає, що пікетування резиденції Межигір'я може відбуватися винятково в законодавчому полі.

Про це йдеться у відповіді "Українській правді" прес-секретаря Януковича Дарії Чепак.

"Президент України вважає, що такі події (...) мають регулюватися винятково в законодавчому полі. Разом з тим, глава держави переконаний, що правове врегулювання питання мирних зібрань в Україні потребує вдосконалення", - сказано в листі.

При цьому Чепак процитувала слова Янукович за червень 2010 року: "Безумовно, ми як європейська країна повинні дотримуватися норм, прав та свобод, які є в Європі. І ми до цього будемо прагнути".

Також Чепак нагадала, що у січні 2011 року Янукович підписав План заходів із виконання обов’язків України перед Радою Європи, де Мінюст України зобов’язаний забезпечити супроводження у Верховній Раді законопроекту про порядок організації і проведення мирних заходів.

Чепак послалася також на схвалену в 2012 році Януковичем "Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні".

"Відповідно до Стратегії, державна політика (...) передбачатиме, у тому числі й удосконалення процедур проведення мирних зібрань", - зазначає Чепак.

Як відомо, у понеділок під Межигір'ям відбулася акція "Демократичного альянсу" в підтримку раніше арештованих Василя Гацька та Максима Панова.

5 квітня суд заборонив "Демократичному альянсу" проводити протест щодо поганого стану доріг в Україні перед офісом президента в Нових Петрівцях.

11 квітня суд засудив Панова на 7 діб в ізоляторі та ще трьох демальянсівців до штрафу 170 гривень за нібито проведення акції, яку заборонили. Хоча хлопці та журналісти прибули на місце подій дивитися, як прибирають наслідки повені, зазначають у русі.

12 квітня демальянсівці прийшли до Межигір’я вимагати свободу Панову, вважаючи незаконним рішення щодо 7 діб арешту для нього.

Учасники акції отримали штраф в 170 гривень, а лідеру ДемАльянсу Василю Гацьку присудили 5 діб в ізоляторі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News