ЦВК у четвер оголосить довибори у Криму. Для подруги сім'ї Януковича?

Четвер, 18 квітня 2013, 09:02

У четвер ЦВК має намір оголосити довибори у Верховну Hаду по вакантному округу N224 у Севастополі.

Про це пише газета Комерсант.

"Дуже велика ймовірність, що рішення ми приймемо вже в четвер",- заявив перший заступник глави ЦВК Андрій Магера.

Співрозмовник видання у ЦВК завірив, що голосування в Севастополі буде призначено на 16 червня.

Магера тим часом відзначив, що в тексті постанови не буде зазначена дата, і теоретично вибори можуть бути перенесені на 23 червня.

"Ми не можемо вказати дату у своєму рішенні. Закон каже, що вибори повинні відбутися в останню неділю 60-денного строку з моменту публікації рішення, при цьому строк його підготовки до публікації не обмежений", - сказав він.

Основні учасники виборів уже відомі. Фаворитом перегонів вважається екс-глава апарата місцевого осередку Партії регіонів Галина Гордієнко, яка зараз працює заступником керівника апарата першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

"Швидше за все ПР висуне Гордієнко. Вона вважається представником "сім'ї" через дружбу із дружиною Віктора Януковича-молодшого",- розповів виданню голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Місцеві "регіонали" не в захваті від її висування й більше підтримують кандидатуру Сергія Савенкова, першого заступника голови міської держадміністрації. Ще один претендент на посаду від ПР — бізнесмен Євгеній Казьмін". 

"КПУ швидше за все буде висувати Василя Пархоменка, керівника парторганізації в Севастополі",- розповів співрозмовник в КПУ.

"Опозиція визначить єдиного кандидата. У нас є свій претендент, але ми не називаємо його до погодженого рішення трьох партій",— сказала прес-секретар УДАРа Оксана Зинов'єва. 

Видання припускає, що опозиція швидше за все виставить кандидата від УДАРа Дмитра Білоцерковця, який на міських довиборах одержав небачений результат для опозиційних сил у Севастополі (28,5%).

Головним же конкурентом для кандидатів від парламентських сил швидше за все стане член "Російського блоку" Дмитро Белик. На чергових парламентських виборах в окрузі N224 він посів друге місце (27,8%), поступившись лише Павлу Лебедєву.

Як відомо, народний депутат по цьому округу Павло Лебедєв у жовтні 2012 року очолив Міністерство оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News