Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко скаржаться, що їм досі не надали свідчення радника Лазаренка

Четвер, 18 квітня 2013, 11:29

Влада досі не надала захисникам Юлії Тимошенко і суду копії протоколів допиту свідка Генпрокуратури у справі Щербаня Петра Кириченка.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"З 16 квітня - дня оголошення дати допиту Кириченка - і до цього часу захисники Юлії Тимошенко навіть в руках не тримали копії протоколів. Всупереч вимогам закону, захист не має доступу до матеріалів справи. Це є порушенням базових фундаментальних принципів кримінального процесу, а також міжнародних актів, ратифікованих Україною, зокрема, ст. 6 Європейської конвенції прав людини та основоположних свобод", - йдеться у заяві.

"Батьківщина" звертає увагу європейських політиків на те, що "в той час, коли Віктор Янукович розповідає, як він хоче в Європу, за його вказівкою, порушуючи всі юридичні, моральні та людські стандарти, проводиться політико-пропагандистське шоу проти його головного опонента - лідера української опозиції Юлії Тимошенко".

"Ми закликаємо європейських політиків примусити Януковича визначитись", - заявляють у партії.

Прес-служба також заявила, що Петро Кириченко надав свої свідчення проти Тимошенко 18 листопада 2011 року "в обмін на свободу своєї онкохворої дружини Ізабелли, яку режим Януковича два місяці утримував у Лук’янівському СІЗО в якості заручника".

"Після такої плідної співпраці з органами дізнання, майно та багатомільйонні рахунки Петра Кириченка були виведені з-під арешту, а дві кримінальні справи проти нього та сфальшована справа проти його дружини були закриті", - заявили у партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування