ПР незаконно збільшила кількість своїх в комітеті з євроінтеграції - "Батьківщина"

Четвер, 18 квітня 2013, 22:56

Депутат "Батьківщини" Борис Тарасюк вважає, що прийняття Радою постанови №2602, якою збільшується кількість депутатів від Партії регіонів у складі євроінтеграційного комітету, є незаконним.

Про це член комітету з питань євроінтеграції сказав "Українським новинам".

"Це був чисто шулерський крок з боку фракції Партії регіонів, яка будь-яким способом намагається змінити співвідношення сил у комітеті, відійти від квотного принципу, від якого залежить присутність депутатів у комітетах і міжнародних делегаціях Ради", - сказав політик.

Зі слів Тарасюка, раніше в комітеті був паритет, оскільки в його склад входило 7 депутатів від фракції ПР, 1 - від фракції Комуністичної партії, з одної сторони, і 4 депутати - від фракції "Батьківщина", 1 - від фракції "Свобода", 1 - від фракції "Удар" і 2 - позафракційних, з іншої сторони.

Водночас, на думку Тарасюка, тепер фракція ПР може ініціювати перегляд складу української частини комітету парламентського співробітництва "Україна - ЄС", усередині якого на даний момент також присутній паритет.

"Тепер, створивши незаконну більшість, вони можуть, у тому випадку, якщо будуть ходити на засідання комітету, простягти будь-яке рішення", - підкреслив він.

Таким чином, на думку депутата, створено небезпечний прецедент перерозподілу сил у комітетах на користь провладної партії.

Як відомо, 18 квітня Рада прийняла постанову №2602, якою змінила кількість депутатів в окремих парламентських комітетах і схвалила перехід депутатів між комітетами.

Відповідно до проекту постанови, у комітеті з питань євроінтеграції заступника голови комітету, депутата від фракції ПР Віктора Тихонова замінила Інна Богословська (ПР), крім того, у комітет додали Івана Мирного від ПР.

Також замість депутата Ради від ПР В'ячеслава Задорожнього членом комітету з євроінтеграції став депутат Ради від ПР Юрій Благодир.

Раніше депутати від ПР 4 рази зривали засідання комітету з питань євроінтеграції, не будучи на них, у зв'язку із чим був відсутній кворум , необхідний для роботи комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News