Захисник Тимошенко отримав стягнення за слова на прес-конференції

П'ятниця, 19 квітня 2013, 14:12

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпатської області наклала дисциплінарне стягнення у вигляді попередження на адвоката Миколу Сірого.

"Офіційною підставою для застосування стягнення стало порушення Миколою Сірим правил адвокатської етики", - повідомили Інтерфакс-Україна в КДК.

На думку КДК, Сірий публічно поширював недостовірну інформацію щодо положень нового КПК, чим грубо порушив правила адвокатської етики.

"Правила адвокатської етики, прийняті на установчому з'їзді адвокатів у листопаді 2012 року, вимагають від адвокатів не поширювати у своїх публіцистичних матеріалах і публічних виступах відомостей, які не відповідають дійсності або викладені неправдиво" – сказали в комісії.

Раніше в КДК повідомляли про наміри розглянути ситуацію, пов'язану з прес-конференцією 13 листопада на якій Сірий зробив низку заяв щодо норм нового Кримінального процесуального кодексу України.

Зокрема, Сірий порадив громадянам мати при собі паспорти під час вечірніх і нічних прогулянок, оскільки в новому КПК прописано жорсткіші правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані як кримінальний вчинок.

Сірий є офіційним захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час розгляду порушених проти неї кримінальних справ.

***

Водночас у прес-службі "Батьківщині" заявили, що попередження накладено "підконтрольною режиму" Кваліфікаційною комісією адвокатури Закарпатської області.

"Принциповість Київської кваліфікаційної комісії відома всім, і винесення нею дисциплінарного стягнення за коментарі щодо Кримінального кодексу взагалі було б неможливим", - зазначили у прес-службі.

"Однак історія з Миколою Івановичем - тривожний сигнал, бо тепер, навіть за невразливі коментарі щодо КПК, який так люблять на Банковій, адвокатів, які не погоджуються з діями влади по маніпулюванню законодавством, можуть чекати неприємності. Влада фактично заборонила фахівцям давати погані оцінки новому Кримінально-процесуальному кодексу і карає за це адвокатів", - йдеться у заяві.

Прес-служба також нагадує, що Сірий є визнаним у професійних колах фахівцем з кримінального процесу.

"Показовим також є і те, що першим ЗМІ, який поінформував про покарання Миколи Сірого, стало видання "Закон і бізнес", яке пов‘язують з Портновим", - зазначають у "Батьківщині".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...