Янукович хоче інститут "кримінальних проступків"

П'ятниця, 19 квітня 2013, 13:37

Президент Віктор Янукович вважає одним із пріоритетних завдань у контексті реформування кримінального судочинства роботу над інститутом кримінальних проступків.

Про це він заявив на Всеукраїнській нараді працівників прокуратури у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сучасному етапі розвитку пріоритетним є також завершення роботи над інститутом кримінальних проступків, упровадження якого дасть змогу ввести в дію відповідні положення Кримінального процесуального кодексу України та сформувати цілісну концепцію кримінальних правопорушень", - сказав Янукович.

Звертаючись до учасників наради, президент наголосив, що очікує від них активної участі у процесі розробки цього інституту та конструктивних пропозицій у цьому напрямі.

У свою чергу, генеральний прокурор Віктор Пшонка попросив главу держави підтримати ініціативу прокуратури про якнайшвидше ухвалення Кодексу про кримінальні проступки.

"Зниження навантаження на слідчих, процесуальних керівників і суддів ми вбачаємо в якнайшвидшому ухвалення Кодексу про кримінальні проступки", - сказав він під час виступу.

За словами генпрокурора, ухвалення законодавства про кримінальні проступки дасть змогу вилучити з Кримінального кодексу близько 40 статей і 160 їх частин.

Також Пшонка наголосив, що ухвалення цього кодексу сприятиме спрощенню процесуальних норм щодо багатьох правопорушень.

"Просимо Вас, вельмишановний пане президенте, підтримати нас у цьому важливому питанні", - звернувся він до Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування