Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МОЗ скандал із закупівлями "швидких" назвали інформатакою

П'ятниця, 19 квітня 2013, 17:35

Радник Міністерства охорони здоров'я Ольга Баула каже, що певні сили зацікавлені в поширенні неправдивої інформації про діяльність МОЗ.

Так вона прокоментувала інформацію про закупівлю міністерством машин швидкої допомоги за завищеними цінами, повідомляє УНІАН

"Зараз ми бачимо продовження спланованої інформаційної кампанії, спрямованої проти МОЗ України. Інформація, озвучена в ЗМІ, отримана на основі аудиту, ініційованого міністерством. Якраз міністерство і захотіло розібратися: як і куди пішли гроші. А за версією ініціаторів скандалу, знову винувато міністерство", - сказала Баула.

"Це ж дурість. Яка тоді альтернатива: тихо сидіти і не піднімати ніяких питань, не влаштовувати перевірок?", - додала вона.

Експерт зазначила, що за поширюваною неправдивою інформацією стоять зацікавлені особи.

"На цю вудку потрапляють, в першу чергу, опозиційні ЗМІ, як ми бачимо, цього разу – опозиційний телеканал. Але підкидають їм приводи наші депутати. Зокрема, профільний комітет Верховної Ради, який просто веде свою нещадну боротьбу з міністерством. Це вже виходить за рамки здорового глузду", - зазначила Баула.

Вона попросила журналістів, зацікавлених у поширенні об’єктивної інформації, звертатися до представників МОЗ.

"Ми надамо всю необхідну інформацію. Дуже прошу професійно розбиратися, говорити з фахівцями, а не йти на поводу у тих, хто роздуває скандал. Інакше шкоди для громадян, для тих, чиї права намагаються захищати журналісти, виходить більше, ніж користі", - сказала радник міністерства.

Раніше канал ТВі поінформував, що МОЗ при міністрі Раїсі Богатирьовій придбав 216 нових медичних автомобілів Peugeot Boxer за завищеною ціною, чим завдав збитків держбюджету.

МОЗ офіційно спростувало дану інформацію і запевнив, що за часів перебування Богатирьової на посаді міністра охорони здоров'я міністерство не здійснювало закупівель автомобілів швидкої допомоги, а згадані авто були закуплені до її призначення.

Більше того, повідомило МОЗ, за ініціативою Богатирьової Державне українське об'єднання "Політехмед" у захист державних інтересів за несвоєчасну поставку зазначених автомобілів нарахувало пені та штрафу в розмірі 27 350 082 грн і звернулося до Господарського суду Києва з позовом про стягнення коштів (штрафних санкцій).

Дана сума, за рішенням суду, була стягнута з постачальника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування