Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час акції проти вирубки дерев у Києві побили та затримали активістів

Субота, 20 квітня 2013, 16:28

В ході акції протесту проти вирубки дерев на вул. Дніпроводській (Оболонський район Києва) міліцією були затримані активісти Ігор Луценко та Віталій Грузинов.

Як повідомив "Українській правді" Луценко, деяким активістам завдали тілесних ушкоджень. Зокрема, Микола Коханівський потрапив до лікарні.

Тетяна Чорновіл та Ігор Луценко під час конфлікту з міліцією. Фото з Facebook Володимира Арєва
Тетяна Чорновіл та Ігор Луценко під час конфлікту з міліцією. Фото з Facebook Володимира Ар'єва

Вони ж із Грузиновим були доставлені до Оболонського райвідділку міліції, а в даний час їх везуть назад на місце подій, імовірно, для проведення слідчих дій.

Затримання активістів. Фото з Facebook Володимира Арєва
Затримання активістів. Фото з Facebook Володимира Ар'єва

За словами Луценка, під час акції група місцевих мешканців, яких було близько двох сотень, перекинула вагончики, в яких раніше жила охорона ділянок лісу.

Місце, де трапився конфлікт активістів з міліцією. Фото з Facebook Володимира Арєва
Місце, де трапився конфлікт активістів з міліцією. Фото з Facebook Володимира Ар'єва

Після цього міліція почала затримувати активістів та намагалася затримати журналістів, які висвітлювали подію, зокрема, Тетяну Чорновіл.

Пізніше нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці в Facebook, що затриманих повернули на місце подій, а керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників.

"На селищі Водогон сталася сутичка мешканців та активістів з міліцією. Ледь не заарештували Таню Чорновіл. Запакували кількох активістів. Зараз, після переговорів з міліцією, у активістів беруть пояснення на місці події. Тих, кого відвезли в райвідділ, повернули. Поволі все заспокоюється. Після цих подій керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників", - написав депутат.

О 17:53 Ар'єв написав, що із селища Водогін всі поїхали в Оболонське РУВС.

"Сиджу разом з Грузовим, Луценком та Коханівським. У них візьмуть пояснення, після чого обіцяли відпустити. Буду тут поки не побачу на власні очі", - додав він.

Після 20 вечора депутат написав, що всіх остаточно випустили. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування