Янукович-молодший взявся боротися з забудовниками

Субота, 20 квітня 2013, 17:32

Народний депутат Віктор Янукович виступив проти будівництва в буферній зоні Софійського Собору.

Як повідомляє прес-служба депутата, він переконаний, що такі дії можуть призвести до знищення історичної і культурної спадщини України.

"Не перестаю дивуватися невгамовної жадоби деяких чиновників, які готові руйнувати святині заради власної наживи. Доходить до такого абсурду, що в це вже насилу віриться! Через нескінченні сумнівні забудови на Печерську під загрозою опинився Софійський собор, без якого просто неможливо уявити собі ні Київ, ні Україну!", - заявив депутат.

Незважаючи на заклик ЮНЕСКО ввести мораторій на будівництво у буферних зонах в Україні, Вищий господарський суд видав дозвіл на споруду чергової житлової висотки біля Софії, що так само викликало обурення політика.

"15 квітня приїжджають експерти ЮНЕСКО, а вже 16 суд дає дозвіл на будівництво чергової висотки прямо навпроти Софії!", - заявив Янукович-молодший.

"Куди дивиться міністерство культури - мені абсолютно незрозуміло. Упевнений, що необхідно взагалі заборонити будівництво в буферній зоні Софії Київської ", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування