Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко мріє, щоб посаду прем’єра віддали опозиції

Субота, 20 квітня 2013, 22:35

Позафракційний нардеп Петро Порошенко вважає, що кандидатуру прем’єр-міністра має вносити опозиція.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу в суботу ввечері.

На питання, хто міг би стати прем’єром у випадку, якби у п’ятницю в опозиції вистачило голосів за відставку уряду Миколи Азарова, Порошенко сказав: "Діюча Конституція передбачає персональну відповідальність президента, а не так, як раніше, що коаліція парламенту вносить кандидатуру прем’єра. І я думаю, що це питання ми маємо ставити Януковичу".

"Я після 2010 року вважав, що було б набагато краще, якби вистачило політичної волі і мудрості об'єднати державу і запропонувати опозиції внести свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, в такий спосіб створити уряд національної єдності і намагатися ефективно відповідати тим викликам, загрозам, які сьогодні стоять перед країною, уникнувши несправедливої критики або популістичних дій, які лише кризу заглиблюють. На жаль, цього не відбулося", - сказав Порошенко.

На питання, кого б він запропонував у випадку, якби опозиція могла висувати кандидатуру прем’єра, нардеп відповів, що "там не було б жодної людини з діючого уряду".

Також Порошенко застеріг від призначення на ключові посади молодих політиків, які не мають відповідного досвіду. На уточнююче питання він відповів, що не має на увазі Віталія Кличка, оскільки не вважає його молодим і недосвідченим політиком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...