Активісти, затримані за акції під "Межигір’ям", знову туди підуть

Понеділок, 22 квітня 2013, 13:32

Проводити акції протесту під адміністрацією президента на вулиці Банковій наразі недоцільно.

Про це повідомив глава партії "Демократичний альянс" Василь Гацько в інтерв’ю "Радіо "Свобода".

Як відомо, 10 квітня активістів руху "Демократичний альянс" Василя Гацька та Максима Панова було заарештовано на 5 і 7 діб за участь в акції протесту біля Межигір’я.

"Є певний маршрут, яким щодня пересувається президент країни з одного офісу – з місця, яке на сьогодні є навіть не резиденцією, а якимось культурно-оздоровчим центром – відповідно на Банкову. І цей маршрут є в принципі всім відомим", - зазначив активіст.

"Ми розуміємо, що на цьому маршруті щодня є президент. І тому, відповідно, є логіка безпосередньо там пробувати з ним зустрічатися, говорити, передавати вимоги тощо", - уточнив політик.

На думку Гацько, логіка передавати вимоги на Банкову "застаріла".

"Насправді, треба розуміти, що Янукович на сьогоднішній день боїться людей і на Банковій, і в Києві загалом. Він створив уже передумови, коли він може з ними не зустрічатися взагалі. Тобто він захистив себе міліцією, мурами різними тощо, що дозволяє йому з людьми не бачитися", - вказує політик.

"В "Межигір’ї" і, власне, в офісі його там, в Нових Петрівцях, у нього такої можливості немає, тому що йому треба виїжджати, йому треба пересуватися. Тому у нас є шанс із ним там зустрітися", - пояснив він.

Гацько також розповів, що його партія планує провести "акцію про дороги найближчим часом".

"У нас в планах – проводити там дорожній протест. Окрім того, у нас є багато причин повернутися саме до "Межигір’я". Одна з них – мені дуже хочеться подивитися, як на місці "Межигір’я" буде створено музей корупції. Тому, як мінімум, один раз ми там будемо точно", - пообіцяв він.
 
"Чи будуть там акції – про це буде відомо найближчим часом. Ми не відмовляємося від ідеї проведення акції. Єдине, що очевидно – для того, щоб проводити там акції, вони мають бути більш чисельними. Очевидно, зараз над цим треба буде працювати", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...