Опозиція і влада повинні об'єднатися заради Європи - Кваснєвський

Понеділок, 22 квітня 2013, 18:22

Екс-президент Польщі Александр Кваснєвський закликав українську владу й опозицію об'єднати зусилля для ухвалення Радою усіх необхідних євроінтеграційних законів.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми хотіли сказати від імені Європарламенту, що нам потрібна надзвичайно серйозна змістовна робота Ради. Нам потрібна спільна робота всіх парламентаріїв для ухвалення необхідних законів", - заявив Кваснєвський, зазначивши, що 22 квітня зустрівся також з головою Верховної Ради Володимиром Рибаком і лідерами усіх парламентських фракцій

"Угода про асоціацію - це історичний момент для України. Це не буде перемога уряду і програш опозиції, це буде перемога всього українського народу", - наголосив політик.

Він навів приклад європейських країн, зокрема Польщі, в якій влада й опозиція свого часу об'єдналися для інтеграції до ЄС.

Кваснєвський підкреслив, що під час доповіді Моніторингової місії Європарламенту в Страсбурзі був відзначений прогрес України на шляху підписання угоди про асоціацію.

Він додав, що одним із головних досягнень роботи цієї місії є те, що Європа перестала сприймати події в Україні в "чорно-білих тонах".

"Зараз це ставлення змінилося, і багато з європейських політиків більш глибоко розуміють Україну", - сказав Кваснєвський і додав, що всі фракції Європарламенту позитивно оцінюють роботу Моніторингової місії.

Як відомо, на минулому тижні спостережна місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського представила звіт про виконану роботу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування