Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З 29 комітетів засідають лише три - Опора

Вівторок, 23 квітня 2013, 12:35

З 22 по 26 квітня у Верховній Раді триває робота депутатів у комітетах, проте, з 29 комітетів засідає лише три.

Про це повідомляють в громадській мережі "Опора".

Порядок денних пленарних засідань, який розміщений на сайті ВРУ, говорить про те, що пленарні засідання ВРУ розпочнуться 14 травня 2013 року, а до того часу має бути робота депутатів у комітетах, комісіях і фракціях та кілька днів роботи з виборцями.

Проте цього тижня планується лише круглий стіл Комітету з питань науки і освіти, засідання Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів у Києві та засідання Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму в Алушті.

У секретаріатах півтора десятка комітетів "Опорі" повідомили, що засідань найближчим часом не буде.

Незважаючи на те, що з 22 по 26 квітня, а також 7-8 травня та 10 травня депутати працюють у комітетах і фракціях, у Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування поінформували, що засідання відбудеться аж 15 травня.

У Комітеті з питань податкової та митної політики повідомили, що засідання проходять лише під час пленарного тижня.

У кількох інших, за словами секретаріату, депутати готуються до парламентських слухань та аналізують законопроекти.

За словами аналітика "Опори" Олександра Клюжева, відсутність публічних заходів комітетів у позапленарний період викликає сумніви щодо ефективності їх роботи.

"Тим більше, керівництво Верховної Ради України неодноразово підкреслювало, що в парламенті накопичився великий масив необхідних для держави законопроектів. Враховуючи ключову роль комітетів у законотворчості, їх затяжна "відпустка" виглядає дивно", - зазначив Клюжев.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування