Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді пропонують заборонити рекламу контрацептивів поза аптеками

Вівторок, 23 квітня 2013, 13:31

Депутат від "Батьківщини" Василь Пазиняк пропонує парламенту заборонити рекламу, що містить відомості про засоби контрацепції та продукцію сексуального характеру, поза межами спеціалізованих закладів, медустанов і аптек.

Про це йдеться в законопроекті № 2823, зареєстрованому в Раді 16 квітня, пишуть "Українські новини".

Відповідною нормою депутат пропонує доповнити закон "Про рекламу".

Також Пазиняк пропонує прописати, що реклама, що містить відомості про загрозу життю і здоров'ю людини або про можливість отримання інвалідності, повинна розміщуватися в місцях, безпосередньо пов'язаних з джерелами такої загрози.

Законопроектом також встановлюється норма, що кожному попередження про шкоду тютюнових виробів та алкоголю має бути відведено не менше 15% рекламної площі і вони повинні друкуватися тим же шрифтом і в такому ж розмірі, що й сама реклама.

Пазиняк зазначає в пояснювальній записці, що прийняття його законопроекту дозволить звільнити місце для позитивної реклами, яка б дозволила зосередитися на позитивних емоціях, підвищити працездатність і стати більш дружелюбною нацією.

Крім того, депутат упевнений, що це захистить підростаюче покоління від незрозумілої і недоречної інформації, здатної сформувати викривлене сприйняття відносин з протилежною статтю.

Як відомо, у Раді вже зареєстрований законопроект, що забороняє аборти і "пропаганду абортів" в Україні.

Авторами законопроекту є депутати від "Свободи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування