Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія створить базу з винищувачами у Білорусі

Вівторок, 23 квітня 2013, 16:27

Росія планує створити в Білорусі авіаційну бази з літаками-винищувачами.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі президентом Білорусі Олександром Лукашенком, повідомляє прес-служба білоруського президента.

"Ми приступаємо до розгляду плану зі створенню тут російської авіаційної бази з літаками-винищувачами. Сподіваємося, що у 2015 році тут уже з'явиться авіаційний полк", - заявив Шойгу.

За його словами, у 2013 році передбачається створити в Білорусі авіаційну комендатуру й поставити першу чергову ланку бойових винищувачів.

Крім того, у 2014 році Росія поставить у Білорусь ще 4 дивізіони З-300 для захисту повітряного простору.

Російський міністр нагадав, що Білорусь і Росія реалізують спільну програму створення регіональної системи протиповітряної оборони, яка, за його словами, має бути надійною й ґрунтовною, захищати повітряний простір і кордони Союзної держави.

Крім того, реалізується велика програма в сфері військово-технічної співпраці.

"Ми передбачаємо і далі розглядати питання, необхідні для посилення обороноздатності наших білоруських колег і братів", - сказав він.

Шойгу також зазначив, що сторони активно готуються до майбутнього стратегічного навчання "Захід-2013", які дозволять перевірити готовність країн до реагування на сучасні виклики.

А Лукашенко заявив: "Білоруси завжди будуть прихильні тій політиці, яку ми декларуємо публічно. У нас немає політики "подвійного дна". Ми завжди будемо єдині в діях, особливо систем оборони й безпеки, будемо діяти в одному ключі".

За його словами, співпраця між військовими відомствами Білорусі й Росії здійснюється без проблем.

Лукашенко зазначив, що раніше була досягнута домовленість проревізувати питання взаємин у військовій сфері за участю фахівців з обох боків.

"Ми ні від кого не приховуємо, що ми найближчі народи й намагаємося вибудувати єдину політику в спільній Союзній державі", - сказав президент Білорусі.

Він не розуміє, "чому Захід так насторожено реагує" на їхні спільні навчання й налагоджену систему.

"Вона в жодному разі не спрямована ні проти поляків, ні прибалтів, ні проти НАТО взагалі. Але, звісно, вони повинні розуміти, що, якщо вони спробують якось недобре подивитися в наш бік, ми будемо також реагувати", - заявив Лукашенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування