Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал прогнозує, що вже у травні Рада обговорить "проблемні округи"

Середа, 24 квітня 2013, 13:39

"Регіонал" Володимир Олійник прогнозує початок обговорення Верховною Радою пропозицій Мінюсту з врегулювання проведення повторних виборів в 5 мажоритарних округах 14 травня.

Про це повідомляю "Українські Новини".

"Зараз Мін'юст вніс пропозицію Раді і хоче залучити експертів до обговорення внесення змін до закону про вибори, якими чітко врегулювати, що призначення повторних виборів - це компетенція ЦВК. Прийняти це рішення, а далі призначити вибори ...", - сказав він.

"Я думаю, що з 14-15 травня у нас почнуться певні дискусії, і ми потім зможемо вийти на ухвалення змін і призначення виборів", - додав депутат.

Олійник не зміг назвати терміни, коли відповідний законопроект буде зареєстрований в Раді, але зазначив, що ним будуть раз і назавжди врегульовані аналогічні випадки, коли не вдалося встановити результати виборів.

Депутат підкреслив, що на погоджувальній раді Ради перед пленарним тижнем 14-17 травня буде обговорюватися алгоритм прийняття даних змін, і можливо прийнято рішення про невідкладний розгляд Радою цього питання.

Також він повідомив, що Мін'юст пропонує доповнити виборче законодавство іншими положеннями, зокрема про те, що міжнародним спостерігачам на виборах повинні відразу видаватися протоколи дільничних комісій, щоб уникнути фальсифікацій.

Крім того, Олійник не вважає, що рішення Конституційного суду про відмову розтлумачити питання з повторними виборами в 5 округах було очікуваним, і, на його думку, звернення до КС було необхідним для того, щоб дотримати повну законну процедуру з даного питання.

За словами депутата, фракціям Ради належить досягти компроміс і прийняти спільне рішення з повторних виборів в 5 округах.

Як пвідомо, 23 квітня КС відмовився відкрити провадження у справі про офіційне тлумачення положень закону "Про вибори народних депутатів України" в частині проведення повторних виборів на підставі непідвідомчості йому питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування