"Ударівця" кличуть на допит за самоуправство на засіданні уряду

Середа, 24 квітня 2013, 16:49

Депутата від "Удару" Сергія Капліна викликають на допит у справі щодо самоуправства депутата під час засідання Кабінету Міністрів 27 березня.

Про це у середу повідомляє прес-служба партії.

Депутата викликають до Печерського райуправління ГУМВС України у зв’язку з проведенням досудового розслідування за матеріалами кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК.

Як відомо, Капліна, який прийшов на засідання з приводу "снігового колапсу в Україні", за прямою вказівкою Миколи Азарова охоронці силоміць видалили із зали

За наслідками інциденту, Каплін та Віталій Кличко звернулися до прокуратури з вимогою притягнути Азарова до відповідальності за перешкоджання діяльності народного депутата.

Водночас, прокуратура міста Києва, розглянувши звернення, відмовила у порушенні справи.

В листі, отриманому Капліним, зазначається, що прокуратура не виявила порушень вимог чинного законодавства з боку Азарова.

До правоохоронних органів з приводу даного інциденту звернулася і міністр Кабміну Олена Лукаш. Але, з письмовим зверненням щодо підозри у самоуправстві з боку Капліна.

Наразі Капліна викликали на допит у якості свідка. 

"Не виключено, що завтра статус свідка буде перекваліфіковано у звинувачуваного, а далі можливий і кримінальний вирок", - сказав депутат.

Він наголосив, що прокуратура, відмовляє депутатам від опозиції у задоволенні їхньої законної вимоги щодо притягнення до відповідальності прем’єра, хоча частина 2 статті 344 КК передбачає за подібне перешкоджання 3 роки позбавлення волі.

"Я буду домагатися цього, якщо треба, і у Європейському суді. Народ обирає депутатів, депутати дають згоду на призначення міністрів і прем’єрів, Микола Азаров забув де його місце, "Удар" – нагадає", - підкреслив Каплін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News