У приватній клініці кажуть, що не відмовлялися рятувати жертву вбивства

Середа, 24 квітня 2013, 17:11

У приватній клініці "Healthy & Happy Україна" спростовують звинувачення у ненаданні допомоги жертві резонансного вбивства в центрі Києва.

Головний лікар клініки, доктор медичних наук Борис Коган заявив "Коментарям", що лікар клініки був біля потерпілого через 10 хвилин після повідомлення про подію.

"Вчора близько 15:00 сталася подія. На протилежній стороні вулиці сталося вбивство молодої людини. У зв’язку з тим, що співробітники клініки брали участь у наданні екстреної медичної допомоги, сьогодні ми проводимо службове розслідування", - заявив Коган.

"Ми за монітором вивчаємо дії кожного співробітника, у зв’язку з подією, і на сьогодні встановлено наступне: у вівторок о 15:00 в клініку звернувся схвильований чоловік і почав розповідати, що на протилежному боці знаходиться поранений чоловік з нібито вогнепальним пораненням", - розповів головний лікар клініки.

"На місці був тільки реєстратор. Реєстратор, як видно з її пояснень, розгубилася, не знала, як вчинити. Вона намагалася зв’язатися зі своїм безпосереднім керівництвом. Через 3 хвилини прибув співробітник міліції, який роз’яснив ситуацію, що це не вогнепальне, а ножове поранення", - розповів Коган.

Він запевнив, що відмови в наданні допомоги не було.

"Ми взяли носилки і вирішили залучити до надання допомоги лікаря травматолога, який, єдиний з фахівців хірургічного профілю, знаходився в клініці. Він у цей час надавав лікарняні заходи пацієнтові після розтину гематоми. Тобто теж у нього руки були вкриті кров’ю. Після повідомлення про подію, він узяв перев’язувальний матеріал, дав команду готувати носилки і швидко вирушив через дорогу, зупиняючи зустрічні авто", - розповів Коган.

"Коли він прибув на місце, то почав терміново проводити реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучне дихання рот в рот. Але він вже бачив, що через те, що поранення було нанесено між 6 і 7 ребром, як йому здалося, це був прямий удар в серце", - сказав головний лікар.

"Тому ознак життя практично достовірних він не помітив. Він продовжував масаж серця до прибуття "швидкої", яка констатувала смерть пораненого", - додав Коган.

За словами головного лікаря, клініка надала допомогу пораненому, проте є відповідні недоліки в швидкості проведення цих заходів.

Як повідомлялося, 23 квітня у центрі Києва на вулиці Саксаганського знайшли тіло чоловіка, за документами – Анатолія Валентиновича Парфенюка. За висновком міліції, він помер від ножового поранення.

Це сталася неподалік від клініки Healthy & Happy. Там заявили, що заклад – приватний, "лікарі приймають за попереднім записом і всі зайняті", тож обстежити потерпілого не можуть. Пізніше на вимогу очевидців один із лікарів все ж оглянув потерпілого, однак реанімаційні заходи не допомогли.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом ненадання лікарями клініки Healthy & Happy допомоги потерпілому. У МОЗ теж з’ясують причини ненадання ними допомоги.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News