Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із "Батьківщини" пропонують вигнати 6 депутатів

Середа, 24 квітня 2013, 17:15

Київська міськорганізація партії "Батьківщина" рекомендує фракції виключити з її лав депутатів, які не голосували за відставку Кабінету Міністрів.

Про це повідомив глава комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Микола Томенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Київська міськорганізація партії прийняла рішення направити звернення до лідера фракції Арсенія Яценюка з вимогою виключити з фракції депутатів "Батьківщини", які не брали участь у голосуванні за відставку уряду", - розповів він.

Томенко підкреслив, що вимоги організації справедливі в контексті того, що "ми знаходимося сьогодні в такій ситуації, коли не можна теоретично бути в опозиції до президента Віктора Януковича і уряду Миколи Азарова, а практично - ховатися під час принципового голосування за відставку уряду в парламенті".

"Краще таке рішення прийняти вже сьогодні, а не відкладати його на потім", - сказав він.

Глава комітету підкреслив, що в опозиційних фракціях повинні працювати люди, які розуміють і здатні працювати "в непростих умовах опозиційної діяльності".

При цьому він підкреслив, що фракція зобов'язана буде прийняти рішення про виключення цих депутатів з фракції.

"Якщо позицію київської міськорганізації підтримає більшість обласних організацій партії, фракція буде зобов'язана прийняти таке рішення", - підкреслив Томенко.

Він роз'яснив, що фракція партії "Батьківщина" є представництвом усіх партійних організацій у Верховній Раді і тому "якщо більшість місцевих організацій партії займатиме таку ж позицію, як і київська, то фракція приречена голосувати за їх виключення".

Пропонується виключити з фракції "Батьківщина" депутатів Віталія Данилова, Дениса Дзензерского, Сергія Фаермарка, Миколу Мартиненка, Андрія Павелка та Леоніда Сергієнка.

Згідно з офіційними результатами голосування, при голосуванні за проект постанови про висловлення недовіри Кабміну 19 квітня о залі були відсутні 7 депутатів фракції "Батьківщина" - 6 вищезазначених, а також Андрій Шевченко, який був у відрядженні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...