Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко вважає, що після рішення Євросуду Тимошенко мають випустити

Четвер, 25 квітня 2013, 12:47

Захист Юлії Тимошенко закликає владу відновити її права в повному обсязі в разі рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем’єра на її користь.

Захисник екс-прем’єра Сергій Власенко на прес-конференції висловив думку, що українська влада обмежиться лише матеріальною компенсацією навіть у разі визнання Європейським судом незаконності її арешту.

Він нагадав, що в Європейській конвенції з прав людини прописано, що країна сама має визначити заходи для відновлення прав позивача.

Однак в українському законодавстві прописано, що крім виплати відшкодування вживаються додаткові заходи щодо відновлення юридичного статусу позивача – а тобто в разі визнання арешту та утримання під вартою незаконними Тимошенко мали б відпустити.

"Однак Європейська конвенція готувалася, виходячи з презумпції добросовісності суду та правоохоронних органів. Європа просто не знала, що є така Україна. Ми не знаємо, яким буде рішення, але переконані, що в разі, якщо воно буде позитивним (для Тимошенко), вони (у владі) будуть розказувати, що виплатять компенсації і на тому кінець", - заявив Власенко.

"Я вважаю, що після рішення суду українська влада зобов’язана випустити Тимошенко", - сказав він, водночас, маючи на увазі відновлення прав позивача.

Власенко нагадав, що у скарзі йдеться про визнання незаконним арешту та утримання Тимошенко під вартою до завершення судового процесу, і "єдиною мотивацією було політичне переслідування", а також про визнання тортурами поводження з нею у в’язниці.

"На сьогоднішній день українська влада має всі важелі, щоб виконати рішення (Євросуду). Окрім того, нам хотілося б знати, хто з відповідальних за незаконний арешт та утримання Тимошенко буде покараний українською владою", - сказав Власенко.

Він уточнив, що, насамперед, ідеться про заступників генпрокурора Рената Кузьміна та Лілію Фролову, а також про суддю Родіона Кіреєва.

Як відомо, Євросуд з прав людини оприлюднить рішення у справі Тимошенко проти України у вівторок 30 квітня.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...