Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін про "закон Магнітського": США прийняли, щоб зябра роздути

Четвер, 25 квітня 2013, 15:03

Росія і США повинні працювати над поліпшенням клімату відносин.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін у прямому ефірі центральних телеканалів і радіостанцій, коментуючи питання взаємовідносин між Росією і США.

"Взаємовідносини звичайно треба покращувати", - зазначив він.

При цьому президент Росії нагадав, що взаємини з США погіршилися з прийняттям "закону Магнітського".

"Фокус полягає в тому, що якщо б вони зберігали у своєму законодавстві поправку Джексона-Веніка, то при вступі Росії до СОТ вони почали б самі нести збитки економічного характеру. Вони змушені були її змінити", - уточнив він.

"Був гарний привід це зробити, забути все, що було в часи "холодної війни" і піти далі. Ні, треба був обов'язково втягти інший антиросійський, в даному випадку, "акт Магнітського"... З якого рожна це було зроблено? Ніхто не може пояснити. Справа навіть не розслідувана", - сказав Путін.

"Просто для того, щоб зябра роздути - ми найкрутіші тут. Це така імперська поведінку на зовнішньополітичному полі", - підсумував він.

Як відомо, закон Магнітського - ухвалений у грудні 2012 року в США, вводить персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права.

12 квітня Мінфін США опублікували відкриту частину "списку Магнітського", до якого увійшли 18 осіб. Їм буде заборонено в'їзд до США, ведення бізнесу на території Сполучених Штатів, їх активи там будуть заморожені.

Ніхто з високопоставлених російських чиновників до відкритої частини списку не потрапив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...