ЄС не буде змінювати умови для угоди про асоціацію з Україною - Власенко

Четвер, 25 квітня 2013, 17:23

Європейський Союз не вноситиме жодних змiн в умови, якi має виконати Україна для пiдписання Угоди про асоцiацiю.

Про це повiдомив захисник Тимошенко Сергiй Власенко пiсля зустрiчi з мiнiстрами закордонних справ Польщi, Литви, Нiдерландiв i Данiї, передає "Інтерфакс-Україна".

"Насправдi мiнiстри закордонних справ абсолютно чiтко зазначили, що жодних змiн в тих критерiях, якi були чiтко i неодноразово зазначенi Євросоюзом, вiдбуватися не буде", - сказав Власенко.

Вiн зазначив, що цi критерiї вiдомi i були переданi ранiше українськiй владi.

"Лише вiд дiй української влади на сьогоднiшнiй день повнiстю залежить стратегiчний вибiр України, а саме: чи готова українська влада i чи захоче вона на сьогоднiшнiй день виконати тi чiткi критерiї, якi сформулювали представники ЄС як передумови для пiдписання Угоди про асоцiацiю", - наголосив Власенко.

Крім того, за словами Григорія Немирі, в ході дискусії сторони погодилися з тим, що на сьогодні Україна не виконала всі умови для підписання Угоди про асоціацію.

"Ми погодилися під час дискусії, що на сьогоднішній день, якби приймалося рішення в ЄС з приводу того, чи виконала Україна і чи продемонструвала конкретні результати і достатній прогрес, то відповідь була б негативною", - повідомив Немиря.

"Ми згадали під час цієї зустрічі висловлювання міністра закордонних справ Польщі Сікорського, який разом з чотирма іншими європейськими міністрами закордонних справ заявив про те, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС перебуває у в'язниці і ключі від неї знаходяться у керівництва України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування