Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС складно підписати "асоціацію" без видимих змін в Україні - Бузек

П'ятниця, 26 квітня 2013, 13:03

Екс-президент і депутат Європарламенту Єжи Бузек сподівається на нові позитивні кроки України, які дозволять підписати Угоду про її асоціацію з Євросоюзом.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вітаючи рішення президента України про помилування екс-чиновників Юрія Луценка й Георгія Філіпчука, Бузек зазначив, що "після багатьох місяців напруженості у відносинах між Україною та Європейським Союзом це дуже підбадьорливий сигнал з української сторони, і крок на шляху до демократизації у вашій країні".

"Я сподіваюся, що в найближчі тижні буде більше таких позитивних новин", - додав він.

Бузек висловив сподівання, що українська влада "продовжать роботу для вирішення інших випадків виборчого правосуддя, таких, як справа Юлії Тимошенко".

"Я сподіваюся, що вони можуть довести свою жорстку прихильність реалізації реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі", - наголосив він.

Європейський політик запевнив, що ЄС "твердо вірить у європейське майбутнє України й вживає конкретні заходи, щоб підтримати українців".

Нагадавши, що на квітневій сесії Європарламент прийняв закон, який спрощує видачу віз, Бузек назвав підписання Угоди про асоціацію "наступним логічним кроком".

"Проте, ми, звісно, не можемо заплющити очі й піти на компроміси щодо наших цінностей. Тим більше, що очікування ЄС від України не є якимись надмірними", - сказав він.

"Але в Києві має бути добра воля, щоб їх виконувати. Виконуючи ці реформи, влада послала б чіткий сигнал, що вона готова до співпраці, готові до підписання Угоди на засадах взаємоповаги", - наголосив Бузек.

На запитання про настрої в його Європейській народній партії щодо підписання Угоди про асоціацію, Бузек визнав, що "настрою в групі ЄНП розділені".

"Особисто я вважаю, що було б бажано підписати Угоду про асоціацію. Але для Європейського Союзу дуже складно – я гадаю, що навіть неможливо, – підписати Угоду, коли немає видимих змін і конкретних кроків із боку України", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування