Тимошенко відмовилася їхати до суду і дивитися "фальшиве відео"

П'ятниця, 26 квітня 2013, 14:28

Юлія Тимошенко не дала згоди на етапування її до суду в Київ і на свою участь у судовому засіданні у п’ятницю в форматі відео-конференції.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Вона знову відмовилася від участі, як усі попередні рази, і засуджена не може пояснити як можна начебто вимагати участі у суді, але при цьому відмовлятися навіть вийти з кімнати", - повідомив керівник колонії Ігор Колпащіков.

Тимошенко також не погодилася на участь у засіданні шляхом відео-конференції.

"Зокрема, у якості аргументу своєї відмови вона сказала, що не хоче дивитися на змонтоване та сфальшоване відео із зали суду. Хоча напевно, вона б мала розуміти відсутність можливості будь-кого вплинути на відео-трансляцію в режимі реального часу із зали суду, тим паче, що одні з її адвокатів в цей час можуть перебувати в суді, інші поряд з нею та у подальшому підтвердити їй факт відсутності будь-яких фальсифікацій", - зазначає ДПтС.

У зв’язку з відмовою Тимошенко постати перед судом, заявки до міліції відкликані.

"Ми відпустили конвой і ДАІ. Люди знову витратили впусту половину свого робочого дня. Тому від себе особисто я хочу подякувати керівництву УВС та внутрішнім військам за розуміння нашої ситуації, в якій ми опиняємося щоразу, коли засуджена з метою привернення до себе уваги починає розігрувати виставу одного артиста, який ніяк не може зібратися в суд", - сказав Колпащіков.

Акт про відмому Тимошенко від етапування передано до суду

У свою чергу, захисник екс-прем’єра Сергій Власенко раніше заявив, що Тимошенко вимагала своєї доставки у п’ятницю на засідання Печерського райсуду Києва, в ході якого відбудеться допит Петра Кириченка у справі про вбивство Євгена Щербаня.

"Оскільки обвинувачення у справі про вбивство Євгена Щербаня абсурдні, але стосуються начебто її причетності до цих трагічних подій, то вона готова та вимагає, незважаючи на стан свого здоров’я, незважаючи на те, що за законом вона, перебуваючи в медичному закладі, може вимагати переносу розгляду цієї справи, незважаючи на це все, вона вимагає, щоб її доставили в Київ для участі в цій справі", - сказав він УНІАН.

"Тому що суди в порушення закону, суди в порушення всіх базових принципів кримінального процесу проводять допити свідків без її участі", - пояснив Власенко.

Водночас, він зазначив, що Тимошенко не йтиме до Київського райсуду Харкова, який розглядає справу про борги корпорації ЄЕСУ.

"Якщо ми говоримо про харківський суд, то вона не готова ризикувати своїм здоров’ям з тої причини, що в цій справі є рішення Верховного суду, абсолютно чітке, який перевірив законність закриття цієї справі й встановив, що справа була закрита законно в 2005 році у зв’язку з відсутністю в діях Тимошенко складу злочину", - додав захисник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування