Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський суд розгляне "недійсні" вибори на Дніпропетровщині

П'ятниця, 26 квітня 2013, 14:48

У Європейському суді з прав людини розглянуть позов щодо визнання недійсними результатів виборів до Верховної Ради на виборчому окрузі №32 у Кривому Розі.

Як заявила позивач Ірина Туровська, яка була одним із кандидатів на виборах, вона вимагає визнання недійсними результатів виборів по округу №32, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Туровської, вона вже пройшла суди всіх інстанцій в Україні, які не задовольнили її позов, і тепер її заяву прийняв до розгляду суд у Страсбургу.

Всі докази виборчих порушень Туровська має надати суду в Страсбургу до 24 травня.

Екс-кандидат скаржиться на нерівність можливостей на виборах до Верховної Ради на окрузі, застосування адміністративного ресурсу з боку провладного кандидата, нечесне формування виборчих комісій, контроль виборчого процесу з боку посадовців районних рад.

Один із пунктів позову – нерівність можливостей при інформуванні про передвиборчі програми кандидатів. За словами Туровської, безкоштовний час для інформування про свої програми нам надавали на Дніпропетровському державному телебаченні та радіо, а також в газеті "Зоря".

"Це ті ЗМІ, які для пересічного жителя Кривого Рогу практично недоступні. Газета "Зоря" в Кривому Розі продається в мізерній кількості, а державного радіо взагалі немає. Водночас провладний кандидат щодня з’являвся у новинах на місцевих телеканалах, і не як кандидат, а його представляли як посадовця, депутата обласної ради", – заявляє екс-кандидат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...