Шевченко вже звертається до опозиції від імені журналістів. І шукає нових

П'ятниця, 26 квітня 2013, 18:31

Новий гендиректор ТВі Артем Шевченко від імені колективу телеканалу заявляє, що гарантує збереження каналу як "незалежного джерела інформації".

Про це він написав у "зверненні до лідерів опозиційних фракцій" у блозі на "Українській правді".

"… Ми, журналісти ТВі, завжди займали об'єктивну позицію у висвітленні суспільних процесів. Ми гарантуємо вам, що і надалі будемо залишатися незалежним джерелом інформації. Ми не дозволимо зруйнувати телеканал", - заявив він.

Шевченко нагадав, що редакційний статут каналу, "як цього вимагає чинне законодавство зареєстровано у Національні раді з питань телебачення та радіомовлення України та розміщено на сайті телеканалу".

"Цей статут гарантує дотримання принципів точності та об'єктивності подання інформації. Ми також підтримуємо необхідність оприлюднення інформації про кінцевих власників ТВі", - написав він.

Шевченко додав, що "журналісти редакції програм "Знак оклику" та "Тендер-news" здійснюють власне розслідування останніх подій, результати якого будуть оприлюднені в ефірі".

"Переконані, що наша чесна робота збереже довіру глядачів і не дозволить використовувати канал у політичних ігрищах, організованих владою", - заявив Шевченко.

Шевченко пише від імені "журналістів ТВі", втім, як відомо, журналістський колектив досі страйкує і не збирається виходити в ефір.

Водночас, як написав у Facebook журналіст Роман Недзельський, "режисери і оператори не йдуть в ефір і відмовилися припинити страйк".

"Для програм Знак Оклику та Вечір з Миколою Княжицьким (так, він повертається!!))) шукають нову випускову групу", - зазначив він.

"За те, щоб випускати програми на ТВі, пропонують по 300 доларів. Штрейхбрехерів набирають дорого. З колективом домовлятися не хочуть. І за будь-яких умов планують поновити ефір. Чому так дорого поспішають????", - додав він.

Водночас пізніше з'явилася інформація, що програма Княжицького в ефір все таки не вийде. Це також Телекритиці підтвердив сам Княжицький. 

У свою чергу колишній журналіст ТВі Костянтин Усов, якому Шевченко запропонував повернутися на канал, написав у блозі на УП, що не візьметься за керівництво редакцією журналістських розслідувань на ТВі, "якщо в ній не буде тих людей", з якими він працював раніше.

"Тобто, свою роботу в ефірі програм "Знак Оклику", "Знак Оклику! Щодня", і "Особливий формат" я допускаю ВИКЛЮЧНО якщо нове керівництво каналу гарантує мені та іншим журналістам цих проектів: збереження попереднього колективу розслідувачів; збереження режиму свободи, який панував у нашій редакції, коли, наприклад, виходила "Лук'янівка"; невтручання у вибір тем і редактуру сюжетів; невтручання у підготовку нашого власного, збалансованого розслідування подій, які відбулись із компаніями, причетними до заснування ТВі; вихід зазначеного розслідування в ефір", - написав він.

"Якщо вертатись на ТВі, то потрібно бути чесним і перед собою, і перед глядачами. Що ж до глухого страйку, який оголосили журналісти новин ТВі – на мою думку, їм також потрібно готуватись до повернення в ефір, але виключно на умовах, що дозволять цій частині колективу не втратити власне обличчя", - додав Усов.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування