Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати бостонських терористів говорила з сином про джихад - влада США

Неділя, 28 квітня 2013, 10:27

Російські спецслужби ще 2011 року записали телефонну розмову матері підозрюваних у теракті в Бостоні братів Царнаєвих Зубейдат з одним із синів, в якому вони "в розпливчастих висловах" говорили про джихад.

Відповідний запис російські спецслужби надали американським колегам кілька днів тому, повідомили агентству Ассошіейтед прес представники влади США на умовах анонімності, передає Бі-Бі-Сі.

Вони висловили жаль у зв'язку з тим, що ФБР не володіло даною інформацією раніше, оскільки це дало б підставу уважніше придивитися до Царнаєвих.

Деталі записаної бесіди не розкриваються. Невідомо також, хто був співрозмовником Зубейдат Царнаєвої: убитий при затриманні Тамерлан чи його молодший брат Джохар, який перебуває зараз у тюремній лікарні.

За словами чиновників, Москва передала запис ще однієї розмови між Зубейдат Царнаєвої і неназваною особою, яка проживає на півдні Росії і знаходиться на підозрі у ФБР.

46-річна Зубейдат Царнаєва має американське громадянство, при цьому постійно проживає в Махачкалі.

За наявними даними, в США її можуть заарештувати за крадіжку з магазину на суму 1600 доларів. У жовтні 2012 року вона не з'явилася на засідання суду.

19-річний Джохар Царнаєв на допиті сказав, що вони з братом влаштували вибух у Бостоні, щоб "захистити іслам через війни та Іраку та Афганістані".

Старші Царнаєви неодноразово висловлювали впевненість у невинності синів, яких, на їх думку, "підставили" спецслужби США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування