Бойко не бачить нічого поганого у приватизації "Нафтогазу"

Понеділок, 29 квітня 2013, 11:11

Приватизація НАК "Нафтогазу" дозволить розплатитися з кредитами.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив віце-прем'єр Юрій Бойко.

"Ми зробили акціонерні товариства, зараз направили закон про скасування заборони на приватизацію і при приватизації ми її (компанію) дійсно реально розділимо. При приватизації кампанії", - сказав він.

На питання, коли відбудеться ця приватизація, Бойко відповів:

"Рішення буде приймати уряд, поки ж ми готуємо законодавчу базу. Але приватизація - це те, що рекомендують наші консультанти з Ernst&Young. Оскільки приватизація підвищить прозорість холдингу і дозволить частину грошей від приватизації направити на погашення західних кредитів".

"Взагалі всі проблеми НАКу - це різниця між тарифами і ціною імпортованого газу", - додав він.

Як відомо, у п'ятницю до Верховної Ради було внесено законопроект, яким Кабмін пропонує зняти заборону на приватизацію держпідприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз Україна", а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.

У разі прийняття ініціативи, за рішенням уряду можна буде здійснювати відчуження основних фондів, акцій та часток у статутному капіталі держпідприємств, які здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та його зберігання в підземних сховищах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування